Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

MUZIKAAL ORGANISATIE BUREAU

PROMOVOCAAL

Jaerlawei 13, 9122 CT, Wetsens (Fr.)    0519-221904 of 06-24257367

KERSTCONCERTEN

PROVOCALE 26 december 2020

In deze donkere dagen organiseert PROMOVOCAAL normaal gesproken de jaarlijkse KERST-concerten op Tweede Kerstdag in Wetsens en in Dokkum!

Vanwege de huidige Corona-situatie en -regelgeving is dit nu helaas niet mogelijk. Daarom heeft Promovocaal een alternatief plan bedacht voor deze traditionele kerstconcerten.

Een kerstconcertenwandeling vanuit Wetsens via Aalsum naar Dokkum; dat was wat Promovocaal dit jaar op Tweede Kerstdag voor u in petto had.


Helemaal afzien van deze bijzondere kerstervaring vanwege Corona hoeft gelukkig niet.


Promovocaal bedacht een unieke en creatieve oplossing: een virtueel muzikaal Kerst-drieluik in de drie kerken van Wetsens, Aalsum en Dokkum, mee te maken via YouTube.

Virtueel muzikaal KERST-drieluik:

‘Spoor van liefde en levenslicht

Tweede Kerstdag 26 december 2020 vanaf +/- 14.30 uur

Omdat geen publiek aanwezig kon zijn, zijn deze momenten voor u opgenomen.

De kleine en liefdevolle Sint Vitus, de krachtige en standvastige Sint Catharina en de liefdadige en vriendelijke Sint Martinus zijn de naamgevers van de kerken in respectievelijk Wetsens, Aalsum en Dokkum. Deze drie heiligen hebben hun sporen van licht, liefde en hoop eeuwen geleden al voor ons uitgezet. De teksten, muziek en zang in de muzikale Kerstbeleving volgen hen op Tweede Kerstdag 2020 in hun spoor van liefde en levenslicht gecombineerd met de hoopvolle boodschap van het Kerstverhaal.


De koren Provocaleen Cantorale en muzikanten Eeuwe Zijlstra (orgel) en Janneke van der Lugt (harp) starten het muzikale ‘spoor van liefde en levenslicht’ o.l.v. dirigent Anne E. de Bruijn om 11.00 uur in de Sint Vituskerk te Wetsens. Daar klinkt een korte inleiding met als thema: het ontluikende licht van de schepping. Daarna vervolgen zij hun Kerstreis om 13.30 uur met een muzikaal samenzijn in de Catharinakerk te Aalsum, waar in tekst en muziek een bijzondere verbinding wordt gelegd tussen de levens van de beide kleine, maar krachtige Sint Catharina en Maria. Het muzikale spoor eindigt tenslotte om 15.30 uur in de Grote- of Sint Martinuskerk te Dokkum, de kerk van Sint Martinus. Het is in deze kerk dat de geboorte van het kind Jezus, kind van de belofte van licht en liefde, wordt bezongen; de kern van de grote verandering in de geschiedenis van de mensheid.


In Wetsens en Aalsum worden op deze Tweede Kerstdag opnames gemaakt door Harke Doede Douma, die vanaf ongeveer 14.30 uur achter elkaar worden uitgezonden werden via een YouTube-kanaal. Vanaf 15.30 werd u via dit zelfde YouTube-kanaal aansluitend verbonden met de live en rechtstreeks uitgezonden kerstmuziek in de Grote- of Sint Martinuskerk in Dokkum, eveneens verzorgd door Harke Doede.


De drie kerken, plaatsen en heiligen werden op Tweede Kerstdag met elkaar verbonden door een spoor van bijzondere muziek van diverse componisten, zoals Benjamin Britten, John Rutter en Anne de Bruijn en passende teksten. De luisteraar wordt aan de hand van de teksten en liederen meegenomen op een muzikale en boeiende reis op deze Tweede Kerstdag.


Een warm aanbevolenunieke en onvergetelijke Kerstbeleving in deze Coronatijd!


Het programma met de liedteksten en gesproken teksten kunt u downloaden via deze link:

Programma.pdf (PDF — 548 KB)

Locatie en tijd:

Locatie: YouTube (klik hier).

Tijd: vanaf ongeveer 14.30 uur

0